Esemény

Esemény:Te Szedd! Lakossági szemétszedés
Könyvtár:Községi Könyvtár
Település:Vasad
Időpont:2019. március 22. szombat
MEGHÍVÓ, PLAKÁTMeghívó, plakát letöltése (195 kB)
KÉPTÁRKéptár megtekintése (11 darab kép)
A Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház részéről az intézmény dolgozói is csatlakoztak a községben rendezett Te Szedd! Lakossági szemétszedéshez.
amely során önkéntesek dolgoznak a Tiszta Magyarországért. Vasadon március 22.-én pénteken 1 órára gyülekeztünk a Községháza előtt és szervezett csapatokban indultunk útnak, megtisztítani kis községünket. A Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház részéről ketten vettünk részt az akcióban, és 8 fős kis csapatunkkal a régi TSZ erdei útját tisztítottuk meg, valamint számos erről futó erdei mellékutat, a faluba a Széchenyi lakótelep és Rákóczi utca felől jöttünk be újra. Ezután mivel még mindig szükség volt munkás kézre, a Monori út-Széles út környékén szorgoskodtunk. Általános tapasztalat sajnos évről-évre a rövid italos üvegek tömkelege, az eldobált energia italos dobozok, számtalan esetben dobozos sör landol az út melletti területeken. Találtunk nejlonzacskóba csomagolt pelenkákat is az erdei utakon, szintén műanyag zsákban kidobott állati tetemeket, amelyek már messziről bűzlöttek ( kutya, tyúk, és más azonosítatlan állatok..) A külterületen jellemző, hogy a gyönyörűen zöldellő mező kellős közepén virít a műanyag PET palack, dobozos sörök, vagy a sűrű tüskés akácos kellős közepébe juttatják el a hulladékot. Tényleg, kérjük, aki ilyet tesz, tegye le inkább az út mentén, számos esetben küzdöttek meg az önkéntesek a tüskékkel, hogy kihozzák, amit más odadobott.
Számos csapat és csoport dolgozott és adta oda szabadidejét ezért a nemes célért. Volt köztünk vasadi lakos, orvos, vizsgára készülő, intézményvezetők, tanyagondnokok és a környezetükért tenni akaró, dolgos, szorgos felnőttek és gyermekek, akik szerencsére abba nevelődnek bele, hogy ennek nagy részét simán kitehette volna az illető a sárga zsákba szelektíven, és még az erdőig sem kell kijönnie.
Az általános iskola osztályai napközben csatlakoztak az akcióhoz és megtisztították belterületi utaink mentét. A munka végeztével a Községházán várt bennünket egy finom vacsora, köszönet érte a szakácsnak, Dobai Zoltán tanyagondnoknak.Minden segítőnek köszönjük a felajánlott segítséget! Idén is tisztábban várjuk a tavaszt kis falunkban!