Esemény

Esemény:Adventi gyertyagyújtás – Év Olvasója díjak átadása
Könyvtár:Községi Könyvtár
Település:Vasad
Időpont:2018. december 9. szerda
MEGHÍVÓ, PLAKÁTMeghívó, plakát letöltése (123 kB)
KÉPTÁRKéptár megtekintése (11 darab kép)
2018. december 9-én advent második vasárnapján a Vasadi Könyvtár és Művelődési Ház szervezésében tartottuk községi ünnepségünket. Erre a napra nagyon nagy szeretettel készültem barátaimmal és segítőimmel együtt.
 
Idén indítottam először útjára azt a kezdeményezést, amelyben az Év Olvasója díjazásban részesül. Szeretném kifejezni megbecsülésemet mindazoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vesznek könyvtár mindennapi életében, azoknak, akik évek óta hűséges látogatóink, illetve azoknak, akik ebben a rohanó világban rendszeresen járnak könyvtárba és olvasnak könyveket.
A díj odaítélésekor azt mérlegeltem, hogy ki hány könyvet kölcsönzött az adott évben, milyen rendszeresen látogatott el az intézménybe és azt is, hogy időben visszavitte-e a kivett olvasmányokat. Ez alapján :
- az Év felnőtt Olvasója Pelyhe Józsefné – egész évben rendszeres olvasója volt a könyvtárnak, Kedveli a romantikus irodalmat, de nem veti meg a krimit és a bűnügyi történeteket sem. betegsége miatt lánya, Marianna segíti a könyvek kölcsönzésében. Minden hónapban könyvet visz édesanyjának, s a határidőt tartva jön az újabb könyvekért. A könyvtár statisztikája alapján a felnőtt olvasók közül az idei évben Ő kölcsönözte a legtöbb könyvet.
- az Év gyermekolvasója Kádár Balázs – nagyon kedveli a tudományokat, az autókat és a focit. Szinte az összes híres focistáról szóló életrajzi kötetet kiolvasta már. Mindig figyel a határidőre és időben visszahozza a kölcsönzött könyveket, sőt folyóiratokat is kölcsönöz.
- az Év könyvtári segítője Pete György – Gyuri bácsi nagyon önzetlen ember, szinte nincs olyan, amihez nem ért. Számos alkalommal segített már akár hegesztési, bármilyen szerelési munkáról volt szó az év során. Ezúton is köszönöm neki.
 
Az ünnepségen a Vajákos Színjátszó Kör tagjai verseket mondtak, köszönöm nekik és Kaldenekkerné Sipos Máriának, hogy készültek erre az alkalomra.
 
Köszönöm a segítségét Jansikné Fűri Csillának, Vinczéné Fűri Juditnak és édesanyámnak, Veroczki Attilánénak, akik a vendéglátásban segítettek nekem. Köszönöm Kovács Gézának a fényképeket!
A gyertyagyújtáson kézműves vásár is várta a kilátogatókat.