Esemény

Esemény:Majosházán járt a „rettegő fogorvos” – Vig Balázs műsora
Könyvtár:Piróth Gyula Művelődési Ház és Könyvtár
Település:Majosháza
Időpont:2014. október 21. csütörtök
KÉPTÁRKéptár megtekintése (6 darab kép)
2014. október 21-én Vig Balázs A rettegő fogorvos című, szórakoztató, játékos irodalmi foglalkozásán vehetett részt a Majosházi Napraforgó Óvoda és a Református Általános Iskola kis delegációja. A méltán népszerű meseírót a Pest Megyei Könyvtár hozta el nekünk, akikkel 2014-től érvényes könyvtárellátási megállapodást kötöttünk – ennek keretein belül nem pusztán könyveket, folyóiratokat, könyvtári segédanyagokat kapunk, hanem író-olvasó találkozókat is, idén már második alkalommal.
A rendezvényt a könyvtárba terveztük, a nagycsoportos óvodások részvételével, az időpontot, létszámot egyeztetve, a székeket tekintve némi ráhagyással. A kezdés előtt nem sokkal az általános iskola két osztálya is „befutott”, ők szintén kíváncsiak voltak a műsorra. Összesen több, mint 50 fős kis közönség gyűlt össze. Mivel ennyien a könyvtárban nem férünk el, a művelődési ház nagytermében tartottuk meg a programot. A gyerekek találkozhattak a rettegő fogorvossal (ez egyben Vig Balázs mesekönyvének címe), akivel vidám és egyben tanulságos kalandokat élhettek át a rögtönzött „fogorvosi rendelőben”. A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a műsort.
A műsor után áthívtuk az óvodásokat a könyvtárba, bemutattuk nekik a könyvtár működését, könyveit, és készült közös fotó Vig Balázzsal. A Pest Megyei Könyvtártól kapott Könyvtári mondókázóból adtunk az Óvodának néhány példányt. Köszönjük Vig Balázsnak és a Pest Megyei Könyvtárnak a felejthetetlen élményt.
 
Kozma László
könyvtáros