Esemény

Esemény:Vendégünk: Schäffer Erzsébet – Író-olvasó találkozó
Könyvtár:Kisnémedi Művelődési Ház és Községi Könyvtár
Település:Kisnémedi
Időpont:2013. december 3. csütörtök 17 óra
MEGHÍVÓ, PLAKÁTMeghívó, plakát letöltése (21 kB)
KÉPTÁRKéptár megtekintése (2 darab kép)
2013.12.03-án, kedden, nagy megtiszteltetésben részesült kis közösségünk: Schäffer Erzsébet látogatott el hozzánk. A (többek között) író- és újságírónő művei igazán sokféle témát ölelnek fel. Mélyenszántó gondolatai a mindennapok szintjén is megállják a helyüket, hozzásegítenek minket önmagunk és a világ megértéséhez. Minden egyes kis története példával szolgál nekünk.
Az eseményen természetesen a Polgármester Úr is tiszteletét tette.
 
„…mindenütt, ahol igazság van és nem hamisság, ott jó lenni. De az életünkben ez nem lehet hely függvénye. Biztos, hogy vannak helyek, ahol könnyebb igaznak lenni, ahol olyan a táj, a környezet, hogy hamarabb rá tudsz hangolódni saját magadra, ahol nem kell színt játszanod, önmagad tudsz lenni. S ha önmagadra találsz, le tudod hántani a gyémántokat...
- Gyémánt? – néztem rá.
- A szívünkben van egy gyémánt. Mindenki szívében. És ahogy növünk, öregszünk, rárakódik egy vastag héjazat. Amikor aztán az ember tizennyolc, húsz-, harminc- vagy ötvenévesen – ki mikor – elkezdi keresni önmagát, az Istent, az igazságot – valójában ez mind egy -, akkor elkezdi hántani, hámozni a gyémántjáról a héjakat. Nyilván eljutsz olyan helyekre, ahol jól érzed magad, és ahol jól vagy, ott könnyebben megy a hámozás. De mi van, ha nincs rá lehetőséged, hogy helyet keress és változtass az életedben... (...) Nem lehet halogatni, hogy mikor leszek boldog, mert a boldogság ott van bennünk. Azt hiszem, nem lehet mindig valamitől függővé tenni, ha ez sikerül, boldog vagyok, ha nem, akkor nem. Ez is csak egy illúzió… […]”
/Schäffer Erzsébet: Álmok kertje; Gyémánthántolás (részlet). Budapest: Sanoma kiadó, 2013/